Proč si nositel Nobelovy ceny Louis Ignarro vybral Herbalife?

Firma Herbalife pravidelně školí naše kouče v oblasti výživy tak, aby mohli podávat svým klientům kvalitní a ty nejnovější informace podložené exaktní vědou.

Dne 9.11.2014 jsme v Praze absolvovali  workshop, jehož hlavním hostem byl nositel Nobelovy ceny Dr. Louis Ignarro, a proto se s vámi chceme podělit o důležité získané informace. Z centra Radosti jsme mu vezli i dárek. Více o této zkušenosti a setkání přímo s ním ZDE

Kdo to je dr. Louis Ignarro a proč si vybral firmu Herbalife?

Dr. Louis Ignarro získal v roce 1998  Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu, zejména za výzkum týkající se oxidu dusného a hledal nutriční společnost, která by jeho objev dala do praxe. Na trhu byla spousta společností, které měly zájem a dr. Ignarro si vybral firmu Herbalife. Dnes je členem Poradního sboru Herbalife pro výživu a člen redakční rady Institutu Herbalife pro výživu.

„A proč ne?“ zněla jeho odpověď. „Vybral jsem si spolupráci s touto firmou, protože jsem měl možnost mluvit se všemi lidmi z firmy, zjišťoval jsem, jakou má firma strukturu, jak vybírá své dodavatele a odkud má zdroje surovin. Jsem přesvědčen o tom, že tato firma je vynikající. Byla už kdysi a dnes je ještě lepší“.

Výrobek

Pojďme si nejprve říci, co to je oxid dusnatý, jakou roli má v našem organismu a co způsobuje jeho nedostatek.

Oxid dusnatý (NO) je má v našem organismu spoustu rolí. Jedná se o tzv. signalizační molekulu. Nejdůležitější funkci NO je, že uvolňuje hladké svalstvo na stěnách tepen, čímž krev lépe proudí k životně důležitým orgánům. Díky tomu se pak dostává více kyslíku, živin, minerálů a vitamínu do patřičných míst. Dále zabraňuje tvorbě krevních sraženin, reguluje krevní tlak, podporuje učení, má protizánětlivý účinek, je to prevence demence a přispívá centrálnímu nervovému systému.

Většina lidí má nedostatek přirozené produkce NO, aby si udrželi své zdraví a to z důvodu dnešního uspěchaného životního stylu, kdy máme nedostatek pohybu, máme špatné stravovací návyky a máme znečištěné ovzduší.

Existují vědecké důkazy o tom, že nedostatek je spojen se srdečními infarkty, s dysfunkcí kloubů, stárnutím kůže, se špatným krevním oběhem, s cukrovkou anebo s demencí.

Jak se hladina NO dá v našem těle zvýšit?

Odpověď je jednoduchá – vyvážená strava, pohyb a potravinové doplňky.

Co se týká stravy, je nutné zařadit do jídelníčku více potravin obsahující  omega 3 mastné kyseliny a mít v každé porci zeleninu anebo ovoce – čím tmavší je ovoce a zelenina, tím více obsahuje antioxidantů. Jídelníček by měl být pestrý – od masa, sóji, luštěnin, celozrnných produktů až po ovoce a zeleninu.

Pravidelné cvičení stimuluje produkci NO. Cévy se rozšiřují, svaly se prokrvují a zvyšuje se anaerobní práh tzn. okamžik, kdy se projeví vyčerpání.

Doplňky stravy jako např. nitework, kvalitní omega 3 anebo kvalitní protein

Co vlastně Nitework obsahuje?

Jedná se o patentovanou směs aminokyselin L-argininu,  L-citrulinu, kyseliny listové, vitamínu C a E. Tyto aminokyseliny se vstřebávají do krve a poté se přeměňují na NO. Tento doplněk je dobré užívat na noc, kdy se hladina NO snižuje. Je to ideální ochrana srdce na noc, se kterou se nelze předávkovat.

Obrázek1

 

Louis Ignarro začal svůj životní styl měnit, až když začal spolupracovat s firmou Herbalife. Ve svých 64 letech uběhl svůj první maraton (42 km) za 5 hodin a 30 minut. O rok později si svůj čas vylepšil o 70 minut. Nyní je jeho nejlepší čas 4 hodiny a 3 minuty. Dnes je mu 73 let a je plný energie.  Samozřejmě v jeho jídelníčku nechybí každí ráno výživný proteinový kokteil, omega3 a nitework.

Nikdy není pozdě na změnu! Louis je toho důkazem.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *