Věříme, že pro vás budeme inspirací 
i partnery
na vaší cestě za zdravějším 
životním stylem.

Sója na paprice

 

  • 100g syrové červené čočky
  • 200g nakrájených brambory
  • 1 zeleninový bujón bez glutamatu (domácí vývar)
  • 2-3 lžíce ovesné nebo sójové smetany
  • mrkev
  • řepkový olej
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 středně velká cibule
  • pórek
  • sůl a pepř, kmín na ochucení

Na cibulce osmahni cibuli a přidej na kousky nakrájenou mrkev a restuj do zlatova. Přidej lžičku kmínu, chvíli restuj, přidej lžičku sladké papriky a přidej 1 litr vody a bujon. Přiveď k varu a po 10 min přidej červenou čočku a na slabém ohni vař 10min. Dochuť solí, pepřem. Polovinu polévky rozmixuj do hladka a vrať zpět do polévky. Tím dosáhneš zahuštění vlastní surovinou. Odeber naběračku polévky a přidej ovesnou popř. sójovou smetanu a rozmíchej v polévce.