Mungo salát

  • 200  g  mungo fazolek (vařených nebo naklíčených)
  • 1 větší celer
  • 3 dl kyselých okurek
  • 3 dl směsi mrkev hrášek
  • sójovou tatarskou omáčku
  • 1 středně velká cibule
  • sůl a pepř na ochucení
  • ½ lžičky mletého rozmarýnu
  • 0,5 dl rostlinného oleje

Mungo uvař. Očisti celer, rozkroj na čtvrtky, vlož do vroucí vody a 15 minut vař. Vyndej a nechej vychladnout. Po vychladnutí jej nastrouhej na hrubém struhadle a osmaž na oleji s cibulí. Vlož do připravené mísy a přimíchej na kostičky nakrájené okurky, mrkev s hráškem, uvařené mungo a sójovou tatarskou omáčku. Osol, opepři a přidej mletý rozmarýn. Důkladně promíchej.